Rugă Bănia 2016

Arhivat in: STIRI,ULTIMELE ARTICOLE |

O zi petrecută în satul Bănia mi-a adus bucuria revederii oamenilor dragi dar și descoperirea unor valori artistice care-mi întregesc și întăresc convingerea că Bănia este cel mai important reper artistic al Văii Almăjului.

Am fost alături de bănieni,  începând cu primele ore ale dimineții și până spre seară,  în cea mai importantă zi a lor, Negeia. Am efectuat înregistrări video inedite pe care sper să le pot prezenta în întregime și pe acest site, după ce vor fi difuzate la televiziune.

Originalitatea pare să izvorască la Bănia. Tradițiile și obiceiurile sunt lucruri prețuite aici, transmise de la o generație la alta prin implicarea tuturor.

Glasul Fanfarei a colorat frumos oamenii și gândurile lor. Felicitări Bănia !

Silviu Velcotă

3 Raspunsuri la Rugă Bănia 2016

 1. Felicitari bănienilor ptr perseverența cu care iși pșstrează rolul de portsimbol al tradițiilor almăjene. Fanfara este deosebită!!!

  Tudor Paidola
  9 septembrie 2016 la 9:46
  Răspunde

 2. Remarcabila continuitate de traditie si viata IN traditie,traire vie nu muzeu.In acelasi timp este remarcabila frumusetea oamenilor.Almajul nu dezminte!

  alexandru Nemoianu
  9 septembrie 2016 la 16:10
  Răspunde

 3. Felicitări, felicitări, felicitări!!! Oameni deosebiți, care păstrează valorile almăjene… Bravo organizatorilor și celorlalți săteni!
  Sunteți o forță, ați ales frumosul și autenticul.
  Fanfara este deosebită! Asta da negeie!

  Andrei Maria
  9 septembrie 2016 la 20:21
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.