STIRIULTIMELE ARTICOLE

Hai prin parc, la Bozovici !

Lucrările de reabilitare a Parcului Central din Bozovici, executate în urma derularii unui proiect cu fonduri europene, au fost finalizate. A fost refăcut complet gardul împrejmuitor, s-au asfaltat aleile pietonale, suprafața destinată spaţiilor verzi a fost reconfigurată, s-a achiziționat mobilier urban(mese tenis, bănci şi pubele menajere), au fost montați stâlpi pentru iluminat, fiind refăcută instalația electrică și instalația de alimentare cu apă a parcului. Din bugetul local al comunei Bozovici au fost alocați bani și pentru amenajarea și dotarea unui loc de joacă pentru copii, într-un colț al parcului.

Parcul Central din Bozovici are o altă înfățișare și vă pune la dispoziție un loc de plimbare, relaxare sau joacă, în interiorul acestuia aflându-se și două monumente istorice.

Pentru cei care nu cunosc, Parcul din Bozovici a fost amenajat  între anii 1883-1894 de către Petru Vuia. Primele lucrări au fost de sădire de pomi și de îmfrumusețare cu piese arheologice din piatră cioplită.

Preluarea articolelor de pe site-ul www.reperealmajene.ro se poate face doar cu precizarea sursei.

 

Comments (4)

 1. O realizare remarcabila.Bozoviciul devine o localitate frumoasa in care este un privilegiu sa traiesti.Toata cinstea Primarului si celor ce ii stau in preajma.(Ce diferenta fata de „sub-epoca” Miclea).

 2. Frumis din partea conducerii primariei ca s-a ocupat de reamenajarea parculji central al comunei Bizovici.
  Pentru a proteja lucrarile facute,asa dupa cum am mai scris in comentariu,cred ca este bine ca nigea sa fie musta
  a biserica ortodoxa din comuna.Pe vremuri cand eram copil,nigea era in fata bisericii iar rima hira era condusa de
  unul din ofeotii parohiei prin mult iubitul preot Ion Voin.Cred ca primarul nu se va supara ca va fi in hora ca doua pereche.

  • Nu va suparati pentru observatie, toti suntem grabiti cand scriem, multi suntem plecati de acasa si poate am mai uitat limba romana, dar daca nici numele „Bozovici” nu-l scriem corect atunci nu mai e nimic de spus de restul greselilor din text.

   Please use „spelling and grammar check” before you publish something!

 3. Felicitari conducerii Primariei pentru realizarea acestui proiect. Daca este vointa si initiativa se gasesc si resurse. Iar Primarul actual se pare ca le are pe toate. Tot respectul!

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.