SPORTULTIMELE ARTICOLE

A.S. Nera Bozovici – A.S. Oravița 5-2

Bozovici-OravitaProgramat in cadrul etapei cu numarul 18, meciul dintre Bozovici si Oravita a oferit un real spectacol fotbalistic, cu 7 goluri marcate. Desi se anuntau favoriti, prin prisma clasamentului, cei din Oravita au fost surprinsi de forta echipei gazda, forta generata, in primul rand, de atitudinea pozitiva a jucatorilor almajeni, apoi de presingul continuu si de posesia superioara a balonului. In minutul 19, scorul era deja 3-0 pentru Bozovici, dupa un inceput foarte bun de joc, concretizat prin reusitele lui Alin Adamescu din minutele 5 si 19 si prin golul marcat, cu o precisa lovitura de cap, de catre Ion Adamescu, in min.14, in urma unei centrari din viteza a lui Borozan. A fost meciul fratilor Adamescu, pacat insa ca Ionut s-a accidentat, fiind inlocuit de catre Chiurtu Cosmin, la mijlocul primei reprize. Oaspetii au redus din diferenta in min.22, tot printr-o lovitura de cap dar acelasi Alin Adamescu a refacut diferenta de trei goluri in min.24. Pana la pauza scorul putea lua proportii dar ratarile lui Alin Adamescu, Borozan si Simion Calin au facut ca prima parte a meciului sa se incheie cu scorul de 4-1 pentru Nera.

In repriza secunda, la adapostul celor trei goluri diferenta, gazdele au redus viteza de joc si au primit gol, in min.57, in urma unui penalty  acordat de arbitrul Stamatoiu, dar Alin Adamescu puncteaza din nou, tot din 11 metri, pastrand constanta acestui meci la cifra 3. Chiar daca oaspetii au mai beneficiat de inca o lovitura de la 11 metri, pe care au irosit-o, scorul de 5-2 s-a pastrat pana la final, nepunandu-se nici un moment problema castigatorului acestui meci. Pana la final, tot gazdele au fost mai periculoase, ratand situatii de unu la unu cu portarul prin Alin Adamescu si Bita Florin.

A fost o victorie meritata, dupa victoria cu Anina si egalul de la Valiug,  Bozoviciul  fiind printre putinele formatii din acest esalon care are o echipa de viitor. Nu mai putin de 7 jucatori titulari au sub 21 de ani(astazi a lipsit Tira Clemente, bolnav), toti acesti tineri sunt localnici, fiind crescuti de clubul Nera Bozovici. Tranzitia de la juniori si integrarea acestor tineri in echipa de seniori este aproape  realizata,  iar rezultatele au inceput sa curga firesc. Toate acestea, coroborate cu munca  antrenorului Adi Enasescu si cu sprijiul financiar al Consiliului Local Bozovici, vestesc o frumoasa perspectiva a echipei de fotbal din Valea Almajului.

De remarcat este evolutia jucatorului Alin Adamescu, 23 de ani, un jucator care, asa cum spun toti cel care il vad jucand, este, de departe, cel mai bun jucator al ligii a IV-a Caras Severin. Din pacate, Alin trebuie si sa munceasca si nu poate participa intotdeauna la antrenamentele echipei, dar si in aceste conditii, abilitatile sale tehnice si fizice il aduc la fiecare meci in prim planul celor mai buni jucatori. Un jucator de picior stang, care marcheaza goluri si cu piciorul drept, tehnic, cu forta, viteza si detenta,  Alin este un jucator polivalent, iar faptul ca si astazi a reusit sa marcheze de patru ori ar trebui sa atraga atentia celor care cauta jucatori valorosi. Afirm aceste lucruri, nu pentru ca nu dorim sa-l pastram la Bozovici, ci pentru faptul ca Alin Adamescu este un jucator care merita, care poate si care trebuie sa joace la cel putin un nivel superior.

In urmatoarea etapa, AS Nera Bozovici se va deplasa la Moldova Noua.

A.S. Nera Bozovici :

Marin(Buteică) – Bumbac, Andrici, Koschling, Adamescu Ion(Chiurtu(Bîta)) – Stanciu, Borozan, Cîrpan, Ursu – Simion(Bolvanescu), Alin Adamescu

no images were found

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.