STIRIULTIMELE ARTICOLE

Un nou protest pe DJ 571B

Dimineața zilei de duminică, 12.august.2018, a adus un nou protest în Valea Almăjului. Nemulțumirile oamenilor au fost și de această dată față de situația drumurilor județene, aflate într-o stare avansată de degradare. Reparațiile efectuate nu sunt o soluție care să mulțumească, atât prin felul în care au fost făcute cât și prin faptul că aceste drumuri necesită reparații capitale, după cum susțin cei prezenți la protest.
Prof.dr. Sorin Pescariu a vorbit despre starea de fapt a lucrurilor și a dat citire unei scrisori adresată conducerii județului Caraș-Severin. Textul scrisorii și imagini de la protest sunt prezentate în continuare.

Scrisoare deschisă conducerii județului Caraș Severin
”Dacă nu puteți voi, lasați-ne pe noi”!

Domnule președinte al Consiliului Județean Caraș Severin Silviu Hurduzeu,
Domnule prefect al județului Caraș Severin Matei Lupu,

Noi, locuitorii comunelor almăjene, cu plata impozitelor și taxelor la zi, nedoritori de nici o amnistie fiscală, vă informăm încă și încă o dată în legătură cu starea catastrofală a drumului județean care străbate Almăjul. Plin de gropi, dintre care unele se apropie de jumătate de metru adâncime, cu bălarii pe marginea drumului care ating și înălțimea de 3 m, porțiunea care leagă comuna Dalboșeț de comuna Sopotul Nou este un drum al groazei și chinului pentru oricine îl strabate de nevoie, în cazul localnicilor, de voie în cazul tot mai puținilor turiști care se aventurează, înspăimântați de starea drumului, spre minunatele chei ale Nerei.
În urma protestului almăjenilor, de acum o lună, s-a început un fel de cârpire a porțiunii de drum dinspre Dalboșeț spre Bozovici, dar imaginile postate pe internet de către locuitori arată modul penibil în care s-a făcut așa zisa ”reabilitare”, astupare doar a gropilor uriașe: asfalt proaspăt aruncat pe marginea drumului, adică risipă și nepăsare, bătaie de joc pe bani publici!
Nici un gest de ”reabilitare” pe segmentele Lăpușnic-Dalboșeț și Dalboșeț-Șopotul Nou, care în curând vor deveni imposibil de parcurs! S-a ajuns la situația incredibilă ca toate drumurile intracomunale să fie asfaltate, prin programe de dezvoltare locală, iar drumul județean care leagă aceste comune să fie impracticabil!
Prin urmare, considerăm că drepturile noastre de buni cetățeni ai României, locuitori ai zonei Almăjului, sunt grav afectate!
Dacă dumneavoastră, în conformitate cu îndatoririle funcțiilor pe care le dețineți, nu aveți capacitatea să rezolvați această problemă, devenită tot mai dramatică de la an la an, vă rugăm să recurgeți la posibilitatea legală de a transforma catastrofalul drum județean în drum comunal! În acest mod, fiecare comună să poată acționa direct și nemijlocit, prin inițiativa locuitorilor plătitori de taxe și prin programe de dezvoltare locală, la urgenta lui refacere, pentru că fiind așa distrus, considerăm că nu se mai pune problema ”reabilitării” în stil ”județean”, adică o cârpeală pe bani mulți, dar care rezistă doar câteva luni.
Spus altfel, mai direct, dar în disperare de cauză, dacă nu puteți voi, lasați-ne pe noi!!!

Almăj, 11 august 2018
Pentru toți almăjenii care doresc drumuri normale în Almăj,
Prof. Dr. Sorin Pescariu
Cetățean de onoare al comunei Dalboșeț
Cetățean de onoare al comunei Bănia

Comments (2)

  1. Dragilor si maritilor conducatori (?!) ai judetului asta banatan, io ma intrab she va-tz fasie voi daca dom’ doctor v-ar carpi la inima beceaga ( Doame firesce!) asa cum carpiti voi drumurile?S-asta dupa se atz fi puși pra “ mai amanat”, agica prasta vro dzase ani! Iasta ca asta nu-i istana? Cum boalile sa fasie ca la voi ii istana! Traduserea prantru venituri, vedz pra goagal translietor! Dar imi pare mie ca becesugu da inima nu vine da la Rusine…

  2. Almajeni!-citiți acest protest și sprijiniți acest protest
    Dle Rofesor,primiți sinsrele mele felicitări.
    Cu bine spre mai bine,Mateiu Lucian

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.