STIRIULTIMELE ARTICOLE

Târnosirea Bisericii de la Stancilova

DSCF8101În urmă cu 5 ani, la data de 19 iunie 2010, Preasfinţitul Părinte Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului, a pus piatra de temelie pentru Biserica filiei Stancilova din parohia Şopotul Nou, protopopiatul Băile-Herculane. Timp de cinci ani, eforturile susţinute de Preotul Paroh Samul Şendroni, de Primăria şi de Consiliul Local Şopotu Nou, de localnici, coroborate cu sprijinul Episcopiei Caransebeşului, s-au concretizat prin construirea Bisericii Ortodoxe de la Stancilova.

Data de 18 octombrie 2015 va rămâne una de referinţă pentru comunitatea din Stancilova. În prezenţa Preasfinţitul Părinte Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului, a Preotului Paroh al Parohiei Şopotu Nou, Samuel Şendroni, a primarului comunei Şopotu Nou, Păun Baba, a unui sobor de preoţi, a localnicilor şi a invitaţilor, s-a împlinit târnosirea Bisericii construite la Stancilova. Aceasta va purta hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi a Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca.20151018_111507

Pentru activitatea deosebită desfăşurată în Parohia Şopotu Nou, în cei 8 ani de convieţuire aici, Preotul Paroh Samul Şendroni a primt distincţia de iconom stavrofor.

Aşezată într-un loc minunat, ales parcă de Dumnezeu, Biserica de la Stancilova va fi locul de rugăciune şi de împlinire sufletească pentru toţi credincioşii care vor ajunge aici. Construirea acestei Biserici a fost, dincolo de dorinţă, o nevoie spirituală de a avea mai aproape un locaş de rugăciune, pentru viitor avându-se în vedere amenajarea unui cimitir şi construirea unei case parohiale.

DSCF8092Dumnezeu va rândui ceea ce este bine şi de folos pentru această zonă, pentru această comunitate, pentru oamenii credincioşi şi evlavioşi din Stancilova, din Şopotu Nou. Vă mulţumim pentru toată osteneala şi dragostea şi îl rugăm pe bunul Dumnezeu să binecuvânteze osteneala tuturor ctitorilor şi binefăcătorilor acestei Biserici care astăzi s-a târnosit. – a afirmat Preasfinţitul Părinte Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului.

Imagini de la acest eveniment găsiţi aici.

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.