SPORTULTIMELE ARTICOLE

Suntem mândri de tine, Iosif Rotariu !

Iosif Rotariu 2015Atunci când se vorbește despre fotbal la Bozovici, numele lui Iosif Rotariu și al echipei  Nera se rostesc de fiecare dată. Prezența lui Iosif Rotariu pe stadionul  Nera este plină de emoție și de bucurie, iar mândria de a fi din același ținut cu fostul internațional se multiplică prin cuvinte și prin fapte. Cupa Iosif Rotariu a parcurs și ediția cu numărul 3, o ediția care a adus pe stadionul din Bozovici cele mai bune echipe din Timișoara, pentru copii născuți în anii 2002 și 2003, precum și echipele similare din Oravița, Băile Herculane, Bozovici și Prigor. Au fost prezente și echipele școlilor gimnaziale din Bozovici, Lăpușnicu Mare, Pătaș și Șopotu Nou, acestea fiind angrenate în primele jocuri ale zilei. De asemenea, au bifat evenimentul și cei mai mici dintre fotbaliștii almăjeni, cei care descoperă fotbalul prin dăruirea antrenorului Adi Negru.

Echipa Liceului cu Program Sportiv Banatul din Timișoara, antrenor Pavel Velcotă, se reîntorcea la Bozovici din postura de câștigătoare a ediției precedente, având ca parteneri de întrecere pe vecinii de la ACS Poli Timișoara, prezenți cu grupele de 2002 și 2003, coordonate de antrenorul Petre Vlătănescu. Surpinzătoare a fost apariția echipei din Prigor, antrenorul Marius Călin reușind să formeze o echipă competitivă în doar căteva luni de zile. A lipsit de la eveniment echipa din Moldova Nouă, dar au fost prezenți cei din Herculane, antrenați de Sebi Corneanu, și  echipa din Oravița, pregătită de Ciprian Macovei și Sorin Seliman. Trebuie spus că toate meciurile au fost arbitrate de prietenii noștri, arbitrii Enășescu Adi, Chitucea George și Ciocoi Ilie. La manifestarea de la Bozovici a fost prezent și președintele AJF Caraș Severin, Viorel Lolea.

După disputarea jocurilor din grupe s-au întâlnit în semifinale : LPS Banatul – ACS Poli 2002 (3-0) și AS Oravița – Viitorul Prigor (0-1). În finala mare LPS Banatul s-a impus cu 6-0 în fața echipei din Prigor, iar ACS Poli 2002 a ocupat locul 3, după victoria cu 4-1 în meciul cu AS Oravița.

Așadar,  LPS Banatul Timișoara a câștigat și ediția cu nr. 3 a Cupei Iosif Rotariu, bucuria victoriei fiind împărțită cu toți cei care i-au susținut. Jucătorul Ţuţul Andrei, de la LPS Banatul, a obţinut titlul de golgheter al competiţiei, cu 5 goluri marcate.

Iosif Rotariu a împarțit fotografii, a acordat cupe și diplome, la rândul său fiind premiat de primarul comunei Bozovici, Stoicu Adrian, de Asociația Clubul Sportiv Nera Bozovici și de Asociația Children Hope Almăj.EU.

L a finalul sărbătorii sportive de la Bozovici, Iosif Rotariu ne-a dăruit tuturor fotbal. Cu numărul 5 pe tricou, în echipa Nerei care a terminat campionatul ligii a-4-a pe locul 6, Iosif Rotariu a facut diferența în jocul cu echipa invitaților. După ce echipa invitaților a condus cu 2-0, prin golurile lui George Beloescu, Nera lui Roti a obținut victoria, scor final 5-2, cu două goluri marca Iosif Rotariu.

Chiar daca timpul a trecut și peste Iosif Rotariu, fotbalul a rămas la fel pentru fostul  nostru internațional. Suntem mândri de tine, Iosif Rotariu și îți mulțumim că avem onoarea de a organiza Cupa Iosif Rotariu.

Silviu Velcotă

 

Comments (3)

  1. …o zi deosebita cu oameni deosebiti!

  2. Aceasta scurta pagina de istorie a sportului almajan este extrem de importanta.Rezulta limpede ca Almajul a avut si are o activitate in domenii diferite.Domenii in care adesea a excelat si intre ele si sportul si educatia fizica.

  3. Tilul acestui articol il merita sarbatoritul Iosif Rotariu.Pe unde a jucat ,a amintit de locurile Almajului.
    Propun sa i șe acorde titlul de cetatean de onoare a loc.Bozovici.
    Cu stima,

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.