STIRIULTIMELE ARTICOLE

Sărbătoarea muzeelor sătești

Manifestarea culturală Sărbătoarea muzeelor sătești, ajunsă la ediția a-VII-a, s-a desfășurat la Bozovici, la sediul Muzeului Sătesc Almăj Vatră Strămoșească.

Organizatorii evenimentului au fost: Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Muzeul Banatului Montan Reșița, Muzeul Regimentului de Graniță Caransebeș, Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Muzeul Sătesc Almăj Vatră Strămoșească Bozovici, Asociația Culturală Izvoare Almăjene, Primăria și Consiliul Local Bozovici.

La întâlnirea de la Bozovici au fost prezenți oaspeți din județele Timiș, Arad și Mehedinți, dar și invitați din Franța, Serbia, Ungaria și Bulgaria.

Comments (3)

  1. Felicitări pentru cei care au donat materialele expuse,felicitări pentru cei care se ocupa de menținerea si complectarea
    muzeului.Mult succes pe viitor.

  2. Manifestarea are o importanta speciala.
    Este vorba de recunoasterea(in sfarsit!) valorii singulare pe care au au comunitatile locale,care sunt „sarea pamantului”.Aceste comunitati locale,fiecare avand identitate unica,alcatuiesc intregul,unitatea in diversitate.
    Faptul ca Bozoviciul a fost ales ca loc de intalnire subliniaza valoarea Almajului.

  3. Să nu-i uităm pe cei care au cules materialele.Să le mulțumim pentru munca depusă!

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.