STIRIULTIMELE ARTICOLE

Rugă Bănia 2016

O zi petrecută în satul Bănia mi-a adus bucuria revederii oamenilor dragi dar și descoperirea unor valori artistice care-mi întregesc și întăresc convingerea că Bănia este cel mai important reper artistic al Văii Almăjului.

Am fost alături de bănieni,  începând cu primele ore ale dimineții și până spre seară,  în cea mai importantă zi a lor, Negeia. Am efectuat înregistrări video inedite pe care sper să le pot prezenta în întregime și pe acest site, după ce vor fi difuzate la televiziune.

Originalitatea pare să izvorască la Bănia. Tradițiile și obiceiurile sunt lucruri prețuite aici, transmise de la o generație la alta prin implicarea tuturor.

Glasul Fanfarei a colorat frumos oamenii și gândurile lor. Felicitări Bănia !

Silviu Velcotă

Comments (3)

  1. Felicitari bănienilor ptr perseverența cu care iși pșstrează rolul de portsimbol al tradițiilor almăjene. Fanfara este deosebită!!!

  2. Remarcabila continuitate de traditie si viata IN traditie,traire vie nu muzeu.In acelasi timp este remarcabila frumusetea oamenilor.Almajul nu dezminte!

  3. Felicitări, felicitări, felicitări!!! Oameni deosebiți, care păstrează valorile almăjene… Bravo organizatorilor și celorlalți săteni!
    Sunteți o forță, ați ales frumosul și autenticul.
    Fanfara este deosebită! Asta da negeie!

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.