STIRIULTIMELE ARTICOLE

Pe DJ 571B se circulă tot mai greu

20151005_180800Ca să ajungi la Șopotu Nou, indiferent dacă vii dinspre Bozovici sau Cărbunari, trebuie să parcurgi drumul județean 571B.  De la Bozovici(de la intersectia cu DN57B) la Șopotu Nou drumul este ”asfaltat”, iar de la Șopotu Nou la Cărbunari drumul este pietruit.

În urmă cu 2 ani drumul acesta o beneficiat de o sumă consistentă de bani, efectuânu-se lucrări de reparații, după cum precizează publicațiile online Argument și Expres de Banat.

Astăzi, porțiunea de drum județean cuprinsă între Bozovici și Șopotu Nou este din nou  într-o stare avansată de degradare, în condițiile în care pe aici, de doi ani de zile, nu a mai trecut niciun ”specialist”.

Oamenii care traiesc în Șopotu Nou resimt din plin starea precară a drumului județean 571B, evident aceasta având urmări negative și asupra calității vieții lor.  Cei care vin la Șopotu Nou pentru a vizita Cheile Nerei spun că nu se vor mai întoarce aici, pentru că unii dintre ei și-au rupt mașinile în craterele care sunt împrăștiate pe traseul drumului cu asfalt. Alții abandonează pe traseu sa mai viziteze zona. Societățile de transport au renunțat la a mai veni  până în Șopotu Nou, pentru călătorii din această localitate autobuzele se opresc la Dalboșeț. Microbuzul școlar, care transportă elevii din Șopotu Nou la liceul din Bozovici, parcurge cei 22 de km într-o oră. Cei care fac naveta, mergând la serviciu spre Bozovici, au și ei parte de același chin al parcurgerii drumului județean 571B. Sunt doar câteva exemple, situația este mult mai gravă, având în vedere specificul comunei Șopotu Nou, dispersată pe o suprafață foarte mare, drumul acesta poate fi chiar legătura dintre viață și moarte, daca ținem cont că numai pe acest drum poate ajunge ambulanța la Șopotu Nou.

Bunul simț al celor care locuiesc la Șopotu Nou a făcut ca aceste probleme sa le cunoască și să le înfrunte doar ei. Deși până la primăvara anului următor nu se mai poate face mare lucru, ramâne să sperăm că se vor gasi și oameni  capabili să rezolve aceste probleme, oameni care să se gândească la oameni.

Nici drumul județean 571G, care pleacă din intersecția cu DJ 571B-Bănia-Gîrbovăț-Șopotu Vechi-Dalboșeț-Lăpușnicu Mare, nu are o stare bună. Pe acest drum există o porțiune care a avut asfalt din care doar noroiul și gropile au mai rămas. Este vorba de tronsonul cuprins între podul peste râul Nera, de la Dalboșeț, și intersecția cu DC 44.

IMAGINI DE PE DJ 571B :

IMAGINI DE PE DJ 571G :

 

 

 

Comments (2)

  1. Da din pacate asa este, mai anul trecut au taiat panglca renovarii drumului, l-am intrebat atunci pe Baba, Primarul comunei Sopotu Nou–,, Pai voua vi se pare drum renovat? la care a raspuns, Daaa, atunci va meritati soarta, doar ca tragem cu totii PONOASELE!!!

  2. As vrea sa vad si acum un comentariu al d-lui Nemoianu despre „renasterile”, de toate felurile, ale Almajului, loc drag mie de altfel. Peisajul asta extraterestru ce reiese din poze, unde l-am incadra? In care „renastere”? Ca de una economico-administrativa nu poate fi vorba. Pacat! Si rusine parazitilor ce „administreaza” un loc atat de frumos si atragator!

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.