STIRIULTIMELE ARTICOLE

Mobilizare si dezbatere publică la Prigor

Prigor 2Astazi i-am insotit pe credinciosii mei, pe cei din Patas, din Valea Almajului si de pe intinsul Banatului, la dezbaterea ce ar fi avut ca rezultat distrugerea raului Nera, a sacralitatii acestuia si a constiintei noastre. Finalitatea acestui proiect se dorea a fi nu beneficiul economic al comunitatii ci interesul privat al unora. Vehementa cu care oamenii au respins acest proiect criminal, de distrugere a creatiei lui Dumnezeu si a rapirii mostenirii sfintite prin sange si constiinta de inaintasii nostrii, poate ca a surprins oarecum in aceasta dupa masa opinia publica si presa, insa cu siguranta ii va surpinde pe „investitorii” care au „lucrat in intuneric” timp de doi ani, pentru realizarea acestei monstruozitati si care ar indrazni sa treaca de troita amplasata la intrarea in Valea Nerei, semn ce aminteste de Jertfa Mantuitorului, dar si de jertfa stramosilor nostrii pentru aceste locuri si pentru demnitatea sfanta de ROMANI, nu de „romanica”, asa cum in batjocura a fost folosit numele tarii noastre de catre cel care vrea sa investeasca in „folosul’ nostru, al romanilor. 

Dragi almajeni, si toti cei care iubiti creatia lui Dumnezeu, natura si aceasta tara ROMANIA (nu Romanica!!!!), va rog sa ma insotiti intr-o delegatie cat mai numeroasa la Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, intr-o audienta la Doamna Ministru, pentru a ne expune clar si raspicat punctul de vedere si a prezenta un memoriu semnat de cat mai multe persoane.

Pr. Petrica Zamela

Comments (2)

 1. Felicitari parinte paroh prof.dr.Petrica Zamela pentru hotararea cu care aparati sistemul ecologic din Tara Almajului.Dumnezeu sa va ajute sa duceti la bun sfarsit aceasta actiune.

 2. Adunarea din Prigor a fost un eveniment absolut INALTATOR!
  Almajul a respins pomana lui IUDA.
  Batrani,Tineri,Barbati ,Femei si Copii s-au dus la Prigor ca sa spuna ca Nera este Rau Sfant si ca nu poate fi pangarit:PE AICI NU SE TRECE a fost strigatul celor adunati.
  Inca mai impresionant aceasta multime a mers cu Preotul si Crucea in frunte.
  Ca Neamul Romanesc a fost si va fi in lupta cu „Preoti cu Crucea in frunte” s-a dovedit din nou.
  PE AICI NU SE TRECE!Nera este vesnica!
  Nu stiu cum sa imi exprim recunostinta ,admiratia si dragostea pentru Parintele Petrica Zamela.
  CU NOI ESTE DUMNEZEU!

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.