SPORT

Liderul a fost învins la Bozovici

Nera-BerzoviaUltima etapa din sezonul competitional 2013/2014 a adus fata in fata, pe stadionul Nera din Bozovici, revelatia returului si liderul ligii a-IV-a Caras-Severin, respectiv echipele din Bozovici si Berzovia. Un meci important pentru echipa din Berzovia, aceasta dorind sa-si pastreze fotoliul de lider chiar daca nu are dreptul de a participa la barajul de promovare pentru liga a-III-a. De partea cealalta, echipa din Bozovici si-a propus sa castige si acest meci, dupa o evolutie foarte buna in ultimele etape.
Fara Alin Adamescu in teren, plecat in Austria, Nera a confirmat, prin aceasta victorie, ca a fost cea mai buna echipa a returului, invingand fara drept de apel echipa de pe primul loc. Schimbata mult in bine, garnitura condusa de inimosul antrenor Adrian Enasescu s-a bazat si la acest meci pe un nucleu de baza format din jucatori tineri. Tocmai acesta a fost unul din factorii decisivi ai rezultatelor pozitive, pe langa valoarea jucatorilor cu experienta.

Dupa doua zile de petreceri, prilejuite de Ruga de la Bozovici, jucatorii bozoviceni au dat dovada de caracter, fiind pregatiti si conectati la miza jocului, constienti ca intalnesc liderul. Dar, dupa felul in care a decurs jocul, parea ca liderul este echipa Nera, adversarii fiind dominati si depasiti la toate capitolele.  Golul victoriei a venit destul de tarziu, in minutul 71, cand Bita Florin a marcat cu un sut pe langa portarul advers, dupa ce a scapat singur cu acesta. Bine asezati in teren, acoperind uniform intreaga suprafata de joc, jucatorii echipei Nera au invins cu 1-0 o echipa formata din vedetele acestui esalon, dar a carei joc a fost sub nivelul locului ocupat in clasament. De altfel, oaspetii au luptat doar pentru palmares si pentru mandria de a incheia pe primul loc, stiut fiind faptul ca nu pot continua drumul spre un esalon superior, paradoxul acestei competitii fiind ca echipa care va merge la meciul de baraj este cea de pe locul doi.
Revenind la echipa din Bozovici, la terminarea acestei editii de campionat, se impun cateva concluzii. Dupa un tur de campionat foarte slab, cu doar 10 puncte acumulate in 11 meciuri, s-a luat decizia aducerii la echipa a antrenorului Adrian Enasescu. Chiar daca acesta a trebuit sa faca efortul de a veni din Resita pentru fiecare antrenament sau meci, de la inceput si-a asumat aceasta munca, fiind sprijinit in permanenta de conducerea echipei, de Consiliul Local si Primaria Bozovici. Adi Enasescu sau Joe, cum ii spunem noi, a adus la echipa mai multa disciplina, mai mult respect si mai multa tinerete, iar rezultatele au aparut imediat. In retur s-au acumulat 22 de puncte, echipa incheind sezonul pe un onorant loc 6 si cu ganduri de a depasi acest loc in urmatorul sezon.
Proiectele de viitor presupun, in perioada imediat urmatoare, trecerea spre o alta structura sportiva, cel mai probabil denumirea noii structuri, care este in curs de infiintare, va fi ACS NERA BOZOVICI(Asociatia Clubul Sportiv Nera Bozovici). Pe langa fotbal, acest club sportiv cuprinde mai multe ramuri sportive si va participa in competitii cu cei mai talentati dintre cei 50 de copii care se antreneaza de ceva timp si care practica un frumos sport, karate. Referitor la fotbal, se incearca pastrarea lotului actual si completarea sa cu inca 2 sau 3 jucatori care sa aduca un plus echipei.
Desi sezonul oficial de fotbal s-a incheiat, fotbalul continua sa se joace la Bozovici. In data de 12 iunie se va desfasura Cupa Iosif Rotariu, iar in perioada de vara, premergatoare inceperii noului sezon, se va desfasura Cupa Almajului la fotbal.

 

Comments (2)

  1. Haida Niera! si la anul sa fie si mai sus in clasament.
    Si ca ai pomenit de Iosif Rotariu, acesta va fi prezent pentru cel de-al treilea an consecutiv pe 7 iunie in Toronto la Turneul „Kassandra”, organizat in scop caritabil. Daca anul trecut Iosif Rotariu si Kassandra au fost insotiti de Miodrag Belodedici, anul acesta alaturi de ei va fi prezent Helmut Duckadam, eroul de la Sevilla.

  2. Nu puneti poze de la ultima etapa?

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.