STIRIULTIMELE ARTICOLE

La Prilipeţ se modernizează străzile

20151023_120307După mulţi ani de aşteptare, locuitorii satului Prilipeţ – aparţinător comunei Bozovici, se pot bucura de asfaltarea străzilor. Finanţarea a fost obţinută de administraţia condusă de primarul Stoicu Adrian printr-un proiect guvernamental derulat prin Ministerul Dezvoltării. Proiectul prevede modernizare a 5km de străzi, jumătate în satul Prilipeţ şi jumătate în localitatea Bozovici. La Prilipeţ s-au efectuat lucrările de pregătire, s-au turnat rigole şi podeţe, precum şi primul strat de asfalt pentru o lungime de 1,4km, urmând ca zilele următoare să fie finalizate lucrările de asfaltare, în condiţiile unui timp favorabil.

Prin construirea podeţelor şi a rigolelor de scurgere, din zonele de risc, au fost rezolvate şi problemele legate de scurgerea şi dirijarea apelor. Praful şi noroiul vor dispărea în mare măsură în urma acestor lucrări de modernizare a străzilor.

Investiţiile vor continua în comuna Bozovici. Săptămâna aceasta a fost semnat contractul de finanţarea pentru construirea de drumuri agricole, un proiect cu fonduri europene în valoare de un milion de euro. Se află în proces de construire şi staţia de transfer a deşeurilor, amplasată la ieşirea din Bozovici spre Iablaniţa. Aici vor fi colectate toate deşeurile din Valea Almajului, staţia având rolul de transfer al acestora spre deponeul central, de la Lupac. O altă veste bună pentru toţi locuitorii almăjeni este că în săptămâna care urmează, cel mai probabil sambata, 28 noiembrie 2015, compania Profi va deschide supermarketul din Bozovici.

Comments (6)

 1. Ma bucur mereu cand vad cum in Almajul copilariei mele lucrurile se mai innoiesc. Ar fi minunat pentru locuitorii acelei zone sa apara si investitori care sa aduca locuri de munca pentru sutele de tineri care se vad nevoiti sa paraseasca zona in cautarea surselor de venit.

 2. Nu pot decat sa ma bucur sa vad ca se face ceva dar trebuia inceput cu inceputul trebuia facut cei sub drum apa cu subtraversari si bransamente iar dupa aceia canalizarea ca si asa zona de freeatic in Prilipet este infestata cu diferiti nitrati ,ganditva ca zilnic intra in acest strat vreo 300 de compusi din wc-uri plus boliile transmise de acestea de la fiecare familie in parte intra in stratul de apa freatica de unde beau apa din fantani oamenii din Prilipet copii si te miri ca lumea este bolnava si din ce in ce mai bolnava dar nu-nimic ca avem spitalul care zbarnaie la Bozovici.

 3. Da nu-i nimic. Ca omului cu cat ii faci mai mult ar vrea mai mult. Pana acuma or tacut toti, de vreo doi trei ani or vrea mai mult. Da unge? Acuma vreu da toace. Camine (da la bosarica), apa ( da la OGA), canalizare (Mavrea o data, Miclea Aurel restu de trei ori si un campus scolar) si nu l trage la raspundere nimeni (pe Miclea) ca o dus Bozovici-ul de rapa.
  Miclea unde e? Miclea unde e? Nu ne aude nimeni? IFET-ul din Bozovici unde e? Fabrica de lapte unde e? Spitalul comunal unde e?

 4. Toata lauda se cuvine Dlui Primar Adrian Stoicu.Realmente acest om se lupta eroic pentru Bozovici(capital Almajului).In acelasi timp trebuie sa fim constienti ca nu se pot face minuni si ca „cineva” a tinut in paragina Bozoviciul.Cine este acel”cineva” a spus-o „Gicu” in mesajul anterior.

  • Nu domnul meu, nu doar Miclea e vinovatul in aceasta ecuatie, ca doar nu era singur ca Adam in Rai, ci si cei care au (am) fost in Almajul nostru edenic si l-au(am) votat / tolerat sistematic, fara sa se intreprinda nimic impotriva acestui individ si a suitei sale. In fiecare an, lumea avea doar vorbe pe la colturi, insa cand oamenii erau intrebati in fata, oamenii nu ridicau probleme, totul era perfect, roz si pufos.
   Toti isi doresc sa vina un investitor sa faca ceva pt zona, ala de va veni va plati omul asa cum merita, dupa cat poate produce pt afacere si nu cat sa aduca bunastare almajanului, atunci sa vezi dezamagire si ura impotriva exploatatorului de clasa. A venit vremea sa incepem sa pescuim si singuri, caci undita avem, balta cu peste este. Vedeti cate familii din Almaj au computer conectat la internet si cati dintre acestia spun ca ei nu stiu nimic, ca lor nu le-a spus primarul etc etc – asta cand informatia abunda pe internet si asteapta sa fie utilizata – dupa cum vedeti mentalitatea trebuie schimbata, educatia trebuie facuta (desi asta nu intra in indoctrinarea facuta de diversele institutii ale statului laice si religioase deopotriva).
   Caci Almajul e un munte de aur, un dar al Nerei, precum Egiptul un dar al Nilului, insa pe el stau oameni care nu sunt interesati de un trai bun pe care doar ei si-l pot furniza.
   Pacat, generatiile viitoare ne vor judeca pt non-combativitatea noastra si implacabilitatea de care am dat dovada, ei se vor mira de noi cat de neispraviti am fost si cum am reusit sa facem un viitor jalnic.

 5. Cu siguranta ca pasivitatea alegatorilor din Bozovici a avut un rol in mentinerea lui Miclea si unora ca el(vezi „cazul” Prigor) in functie.Dar intreaga situatie este mai complicata si ea este parte din climatul nesanatos(corupt) al clasei politice actuale din Romania.

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.