Iosif Rotariu s-a reîntors acasă

Arhivat in: SPORT,ULTIMELE ARTICOLE |

Și anul acesta, cel mai galonat nume al fotbalului almăjean a fost sărbătorit pe Stadionul Nera din Bozovici. Așa cum ne-a obișnuit, Iosif Rotariu se reîntoarce acasă pentru a fi sărbătorit printr-o competiție fotbalistică care îi poartă numele.  A patra ediție, consecutivă, a Cupei Iosif Rotariu a adus la Bozovici echipe de juniori din Timișoara, Pitești și Oravița, acestora alăturându-se echipa locală, Nera Bozovici.

Întrecerea de juniori s-a desfășurat prin meciuri  în care toate echipele au jucat între ele, la final formația FC Pitești  fiind declarată câștigătoare a Cupei  Iosif Rotariu, ediția a IV-a, aceasta cumulând punctajul maxim după victorii în toate cele trei meciuri disputate. Locul secund a fost ocupat de ACS Poli Timișoara, echipă pregătită de antrenorul  Adrian Săvoiu. ACS Nera Bozovici a ocupat poziția a treia, iar formația din Oravița s-a situat pe locul patru. Practic, ultimele trei echipe au obținut același număr de puncte, departajarea făcându-se la golaveraj.

Spectacolul oferit de juniorii celor patru echipe a fost apreciat și gustat de toți cei prezenți, la meci asistând parinți și bunici veniți  chiar din Pitești  sau Timișoara.

Primarul comunei  Bozovici, Stoicu Adrian Sergiu, a înmânat o cupă și o diplomă de excelență  lui Iosif Rotariu. Fostul internațional a premiat toate echipele participante, acordând diplome, cupe, medalii și autografe.

Alături de Iosif Rotariu s-a aflat și familia sa. Dincolo de fotbal, Iosif Rotariu merită aprecieri pentru gestul  extraordinar de a se îngriji de Kasandra și Cristi, doi copii care fac parte din viața sa.

Cupa Iosif Rotariu din acest an s-a încheiat cu un joc amical între foști și actuali jucători de la Nera Bozovici, Iosif Rotariu îmbăcând din nou tricoul echipei care l-a lansat în fotbalul mare. Deși anii trec, inteligența, eleganța, rafinametul, precizia și condiția fizică rămân calitățile de bază a celui mai bun jucător de fotbal pe care l-a avut Valea Almăjului, ba chiar România. Și acum, este o încântare și o bucurie să-l vezi pe Iosif Rotariu jucând fotbal. Este un model pentru mulți tineri, tocmai de aceea Cupa Iosif Rotariu aduce în centrul atenției juniorii.

Dar până la marea performanță este cale lungă, povestea de viață a fotbalistului Iosif Rotariu o regăsesc de fiecare dată în amintirile legate de Nera Bozovici, de satul natal, Prigor, de viața la țară și de școala din Bozovici. Astăzi, ceea ce făcea Iosif Rotariu, împreună cu fratele său geamăn, pare incredibil și nu știu dacă există vreun tânăr care să procedeze la fel.  Să vii de la Prigor la Liceu la Bozovici, să mergi înapoi la Prigor și să vii pe jos sau la ocazii la antrenament la Bozovici, să te întorci înapoi acasă și mâine să continui la fel, însemna un efort fizic deosebit și o voință teribilă. Și, spune Iosif Rotariu, privind spre suprafața de joc a terenului din Bozovici, că munca și seriozitatea au stat la baza ascensiunii sale în fotbal. Uneori mai ai nevoie și de șansă, iar Iosif Rotariu le-a avut pe toate, bineînțeles și talent.

Mulțumim oaspeților noștri și Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin. Mulțumim Iosif Rotariu !

Silviu Velcotă

Un raspuns la Iosif Rotariu s-a reîntors acasă

 1. Istoria vietii lui Iosif Rotariu este emotionanta si exemplara.
  Este istoria unui mare succes;dar un succes obtinut cu perseverenta si enorma munca.In acest context revenirea periodica la Bozovici si in Almaj a lui Iosif Rotariu este si simbolica si sub semnul unui „model”.Modelul Anteu.
  Zeul antic,pentru a isi reannoi puterile,trebuia sa atinga din vreme in vreme „pamantul”(aceasta putand fi foarte bine locul natal)
  Cred ca acest lucru il face Iosif Rotariu: re-atinge „locul” sau natal,adica Almajul.

  alexandru Nemoianu
  9 iulie 2016 la 23:36
  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.