SPORTSTIRIULTIMELE ARTICOLE

Cupa Almăjului la fotbal – ediţia 2014

Cupa AlmajuluiO noua editie a Cupei Almajului la fotbal se va desfasura, incepand cu data de 18 iulie 2014, pe stadionul Nera din Bozovici. Echipele care doresc sa participle la aceasta competitie se pot inscrie la sediul Primariei Bozovici, pana miercuri 16 iulie 2014, ora 14, data si ora la care sunt invitati reprezentantii echipelor pentru tragerea la sorti si stabilirea de comun acord a regulilor competitiei. Taxa de participare este de 150 lei, iar organizatorii Cupei Almajului la fotbal, editia 2014, sunt Primaria Bozovici si Asociatia Clubul Sportiv Nera Bozovici.

Durata unei reprize pentru meciurile din grupa este de 35 minute, pentru meciurile din semifinale repriza va avea 40 minute, iar pentru meciurile din finale, durata unei reprize va fi de 45 minute. In semifinale si finale, in caz de egalitate, se trece direct la executarea loviturilor de la 11 metri. Fiecare echipa are dreptul la 3 jucatori „stranieri”(care nu sunt din aceeasi comuna).  In cazul primirii unui cartonas rosu, jucatorul respectiv nu va juca urmatorul meci. Daca cartonasul rosu este rezultatul acordarii a doua cartonase galbene, jucatorul respectiv va fi eliminat dar va avea drept de joc pentru urmatoarea partida. Gesturile nesportive vor fi sanctionate prin eliminarea din competitie a echipei la care activeaza jucatorul in cauza, rezultatele ramanand cele de pe teren pana la momentul eliminarii, meciul respectiv si meciurile urmatoare fiind pierdute de catre echipa in cauza. In caz de egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este meciul direct, apoi golaverajul, respectiv goluri marcate.

Avand in vedere faptul ca s-au inscris doar 5 echipe, s-a format o singura grupa, in care joaca fiecare cu fiecare, iar la finalul meciurilor din grupa se vor disputa doua semifinale, locul 1 cu locul 4 si locul 2 cu locul 3.

Articolul va fi actualizat zilnic cu rezultate, scurte cronici si imagini. Galeria foto este disponibila la finalul articolului.

ECHIPELE DIN GRUPA/CLASAMENT

1. GVU BOZOVICI     10 puncte

2. FORESTA BORLOVENII NOI   8 puncte

3. YOUNG BOYS BOZOVICI     5 puncte

4. LUMINATORUL DALBOSET     3 puncte

5. NERA PRIGOR     1 punct

 

VINERI, 18 IULIE 2014

FORESTA BORLOVENII NOI – GVU BOZOVICI,   2 – 2

NERA PRIGOR – YOUNG BOYS BOZOVICI,    5 – 5

Primele doua jocuri au fost foarte spectaculoase, atat ca joc cat si ca evolutie a scorului. In primul meci, dupa ce GVU a condus cu 2-0, cei de la Borlovenii Noi au egalat, jocul ramanand deschis pana la ultimul fluier al arbitrului. In acest meci au fost eliminati doi jucatori, cate unul de la fiecare echipa, pentru cumul de cartonase galbene. Nici nu a inceput bine meciul dintre Prigor si Young Boys ca scorul era deja 3-0 pentru cei din Prigor, cei din Bozovici revenind spectaculos de la 4-1, reusind chiar sa conduca cu 5-4, dar s-au vazut egalati pe final, in urma unei greseli de portar. Un joc foarte bun facut pentru Prigor de Marius Calin, prestatia acestuia fiind aplaudata la scena deschisa de publicul spectator. Ambele jocuri au fost arbitrate de Adrian Enasescu, acesta fiind si antrenorul echipei Nera Bozovici.

SAMBATA, 19 IULIE 2014

LUMINATORUL DALBOSET – FORESTA BORLOVENII NOI,     2 – 4

YOUNG BOYS BOZOVICI – GVU BOZOVICI ,    0 – 2

Ziua a doua a Cupei Almajului la fotbal, editia 2014, a continuat cu meciuri frumoase, dar spre deosebire de prima zi, astazi s-au inregistrat doua victorii. Cei de la Dalboset au condus cu 1-0 la pauza, dar Foresta Borlovenii Noi a revenit, reusind in final sa castige cu 4-2. Trebuie spus ca pentru Borlovenii Noi evolueaza doi tineri localnici foarte talentati, Aurelian Zsollei si Calin Moti, remarcati in ambele meciuri disputate. In celalalt meci s-au intalnit cele doua echipe din Bozovici, un meci intre generatii diferite, castigat spre final de cei de la GVU, mai puternici si mai experimentati fata de baietii tineri(Youn Boys). Remarcabila evolutia lui Gica Gosa, un joc perfect pentru apararea lui GVU, jocul foarte bun al acestui inclinand balanta in favoarea formatiei sale.

DUMINICA, 20 IULIE 2014

GVU BOZOVICI – NERA PRIGOR,    3 – 1

LUMINATORUL DALBOSET – YOUNG BOYS BOZOVICI,     0 – 2

Duminica fotbalistica pe stadionul Nera din Bozovici, deschiderea fiind facuta de meciul dintre GVU si Prigor. Un joc in care la pauza cei de la GVU au condus cu 2 – 0, conservandu-si diferenta de doua goluri si in cea de-a doua repriza. La scorul de 2-1 pentru GVU, cei de la Prigor au contestat golul de 3-1, inscris dintr-o pozitie suspecta de offside. Prigorul ar fi putut reintra in joc daca nu ar fi ratat o lovitura de la 11m, aparata de Ionut Farago , portarul celor de la GVU. Merita mentionat noul echipament al echipei din Prigor, personalizat cu numele fiecarui jucator. Meciul dintre Dalboset si Young Boys a scos in evidenta alti doi jucatori talentati,  Sebastian Velcota si George Beloescu, jucatorii echipei Young Boys. Primul a deschis scorul dintr-o lovitura libera de la 30 m, mingea a intalnit bara si a intrat in poarta aparata de Beniamin Marin, iar cel de-al doilea a stabilit scorul final cu un sut plasat de la marginea careului de 16 metri.

Dupa primele trei zile de competitie se contureaza un clasament provizoriu, cu GVU acumuland 7 puncte/3 meciuri, Borlovenii Noi – 4 puncte/2 meciuri, Young Boys -4 puncte/3 meciuri, Prigor – 1 punct/2 meciuri si Dalboset fara nici un punct/2 meciuri.

LUNI, 21 IULIE 2014

NERA PRIGOR – LUMINATORUL DALBOSET,     1 – 7

FORESTA BORLOVENII NOI – YOUNG BOYS BOZOVICI,     2 – 2

Victorie la scor obtinuta de Dalboset in fata celor din Prigor, dar nu chiar atat de categoric pe cat o arata scorul. La 1-1, Marius Calin de la Prigor a ratat in situatie de singur cu portarul, la faza urmatoare cei de la Dalboset au marcat, acest moment intamplandu-se in repriza secunda. De aici,  Prigorul a renuntat sa  mai lupte cu aceeasi daruire, scorul luand proportii. Una din echipele bune este Dalbosetul, care s-a intarit pe parcurs, astazi a ajuns si Iapă, iar Bita Florin  a jucat la adevarata lui valoare. In celalalt meci, Young Boys a obtinut un egal spre final, prin golurile lui Sebi Velcota, revenind de la 0-2, intr-un meci in care egalul a adus calificarea ambelor echipe in semifinale.

MARTI, 22 IULIE 2014

FORESTA BORLOVENII NOI – NERA PRIGOR,     3 – 1

GVU BOZOVICI – LUMINATORUL DALBOSET,     4 – 1

Ultimele doua meciuri din grupa au stabilit configuratia clasamentului si meciurile care se vor disputa in semifinale.

JOI, 24 IULIE 2014

SEMIFINALA 1 : GVU BOZOVICI – LUMINATORUL DALBOSET,     1 – 1, 4 – 3 dupa 11 m

SEMIFINALA 2 : FORESTA BORLOVENII NOI – YOUNG BOYS BOZOVICI,     1 – 3

Echilibrul s-a pastrat pana la final in jocul dintre GVU si Dalboset. Dalbosetul a fost condus cu 1-0 dar a revenit in joc si a ratat cateva ocazii importante, pana la urma reusind sa egaleze prin cel mai bun om al lor, Iapa-jucator la Timisul Sag, acesta inscriind un frumos gol din lovitura libera. Dupa terminarea timpului regulamentar de joc s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, Ionut Farago, de la GVU, reusind sa apere doua penalty-uri si sa-si califice echipa in finala. De altfel, Ionut Farago a demonstrat ca este un portar valoros, el fiind in ultimul an de juniorat , cu sanse mari de a deveni jucator de baza la echipa de seniori din Bozovici.

Celalalt joc a readus fata in fata echipele Foresta Borlovenii Noi si Young Boys Bozovici. Au deschis scorul cei de la Foresta, au egalat cei din Bozovici dupa care Aurelian Zsollei, de la Foresta, a ratat un penalty, moment in care jocul s-a schimbat, Young Boys controland jocul si marcand de doua ori pana la final.

Asadar, duminica vom asista la o finala bozoviciana, un meci deschis oricarui rezultat care va da castigatoarea Cupei Almajului la fotbal, editia 2014.

DUMINICA, 27 IULIE 2014

FINALA MICA ,    LUMINATORUL DALBOSET – FORESTA BORLOVENII NOI : 6 – 3

FINALA MARE,     GVU BOZOVICI – YOUNG BOYS BOZOVICI : 2 – 2, 7 – 5 dupa 11 m

Finala mica a Cupei Almajului la fotbal,  editia 2014, a fost adjudecata fara drept de apel de echipa din Dalboset, invingatoare in disputa cu formatia din Borlovenii Noi.

Finala mare a adus fata in fata cele doua echipe din Bozovici, GVU si Young Boys, ambele increzatoare  ca pot castiga competitia. Cuvantul de ordine a fost fair-play, apelul facut de organizatori fiind respectat de cei prezenti pe suprafata de joc, chiar si de cei din preajma terenului. Contrar inceputului de meci, cei de la GVU au deschis scorul prin Tibi Radulescu, dintr-un penalty obtinut de Gica Bolvanescu. Mai tinerii jucatori bozoviceni si-au continuat dominarea teritoriala, reusind egalarea in urma unei combinatii in viteza intre George Beloescu si Sebi Velcota, ultimul inscriind printr-o frumoasa executie, scarita peste portarul Ionut Farago. De altfel, Farago a avut din nou o evolutie  laudabila, confirmand si prin acest meci ca a fost cel mai bun portar al competitiei. Tot in prima repriza, cei de la Young Boys au mai ratat doua ocazii mari de gol, ambele prin Sebi Velcota : sut cu dreptul respins de Farago si reluarea din viteza putin pe lanaga poarta aceluiasi  portar. Remarcabila evolutia lui George Beloescu, dispecerul de la mijlocul terenului al tinerilor fotbalisti, Belo reusind sa-si aduca echipa in avantaj, la inceputul repreizei secunde, printr-un sut langa bara laterala, imparabil. Din acest moment cei de la GVU incep sa puna stapanire pe joc, iar ocaziile de gol incep sa apara, Gica Bolvanescu fiind faultat la o iesire imprudenta a portarului de la Young Boys. Lovitura de la 11 metri a fost transformata cu siguranta de Tibi Radulescu, iar pana la finalul celor 90 de minute de joc a mai fost ocazia lui Nelu Jurchescu de la GVU si penalty-ul neacordat de centralul partidei la faultul comis in careul de 16 metri asupra lui George Beloescu.

Dupa expirarea timpului regulamentar s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, seria fiind deschisa de Gica Bolvanescu de la GVU, acesta reusind sa inscrie. Pentru Young Boys a urmat Sebi Velcota si momentul decisiv al finalei. Poate prea increzator in stangul sau, a sutat plasat cautand vinclul, dar mingea nu a prins cadrul portii, ceilalti executanti reusind sa inscrie, astfel formatia GVU Bozovici invingand cu scorul general de 7-5, fiind declarata castigatoare a Cupei Almajului la fotbal, editia 2014.

Primarul comunei Bozovici, Stoicu Adrian, a inmanat diplomele si premiile pentru primele trei clasate, cei de la GVU sarbatorind in incinta stadionului din Bozovici, alaturi de cei care i-au sustinut, iar mai apoi, componentii celor doua finaliste au sarbatorit impreuna la o terasa din centrul localitatii, demonstrand ca fotbalul ramane un sport frumos, poate cel mai frumos, mai ales atunci cand este practicat in spirit de fair-play.

GVU BOZOVICI : Farago, Dragan, Adamescu Ion(Tuculia), Koschling, Cismariu, Cîrpan(Ciocu), Velcotă Silviu(Nicola), Gherman, Radulescu Tibi(Jurchescu Nelu), Bolvanescu, Borozan(Radulescu Ilie).

Rezerve : Terianu, Lolea Ovidiu. Mătărîngă, Perian. Antrenor : Terianu Nicu

YOUNG BOYS BOZOVICI : Căcău, Jurchescu Alin, Bumbac, Apăvăloaie, Balat(Disela), Chiurtu, Beloescu, Velcotă Sebi, Pascariu, Adamescu, Negru Liviu

Rezerve : Munteanu, Daba, Chera, Popescu. Antrenor : Beloescu George

no images were found

Comments (19)

 1. Sigur nu o sa participe nimeni daca se inscrie G.V.U.

 2. De ani de zile se tot pun conditii,dar tot degeaba.

  • Nu chiar degeaba, anul trecut cei de la GVU au pierdut locul I pentru ceea ce au facut, desi pe teren aveau avantaj. Aceasta este competitia pe care o organizam, cu regulile ei, incercam ca totul sa se desfasoare normal. Daca chiar nu va place si nu sunteti multumiti, veniti, la data stabilita, sa va exprimati punctul de vedere, vom tine cont de fiecare parere.

 3. Buna ziua.
  Pot sa se inscrie si echipa cu jucatori de 99?

 4. Pana cand o sa tina competitia,pana pe 03-08-2014?

 5. Cate echipe s-au inscris pana acum

 6. La ce ora o sa fie tragerile maine?

 7. Fortaaaa G.V.U :)))

 8. Da dar nu ar trebui si o lista cu jucatorii echipelor ca dupa in semifinale,final poate aduce si pe „Messi” , ce ziceti de parerea asta. Va multumesc!

  • Numarul maxim de jucatori straini(care nu sunt din comuna respectiva) a fost stabilit la 3. Fiecare echipa poate uza de acest aspect, fara sa mai completeze liste de jucatori.

 9. Inaintea primului meci sa vina fiecare cu foaia :)))

 10. Bun portarul celor de la GVU :))

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.