STIRIULTIMELE ARTICOLE

Crăciunul printre liceeni

Craciun liceeniMiercuri, 17.12.2014, sub egida Liceului Teoretic ,,Eftimie Murgu” din Bozovici, s-a desfășurat spectacolul, ,, Crăciunul printre liceeni ”, ce a cuprins trei secțiuni: concurs de karaoke, teatru și, la final, concursul ,,Câștigi în 60 de secunde”.

Liceenii s-au mobilizat, în număr mare, manifestând interes pentru probele propuse, dar și pentru prestația colegilor în cadrul spectacolului.

Astfel, sub îmbrățișarea plină de lumină și de căldură a razelor  soarelui  ce s-au strecurat indiscrete prin geamurile sălii de sport, au evoluat: corul liceului, sub îndrumarea profesorului Petrică Zamela, artiștii, coordonați de profesoara Maria Drăgoi, și competitorii, încurajați de prietenii și colegii lor din public .

Programul a fost deschis de corul liceului ce a încântat asistența cu vocile  căldurose și pline de har.Colindele interpretate de glasurile pure ale copiilor au vestit, anticipat, nașterea lui Iisus,  asistența numeroasă lăsându-se învăluită de taina mesajului divin.

În timpul concursului de  karaoke, calitățile vocale ale concurenților au fost puse la grea încercare de privirile iscoditoare ale publicului grăbit să descopere la colegul și prietenul de pe scenă, un talent ascuns încă. Surprizele nu s-au lăsat prea mult așteptate, voci minunate ne-au binecuvântat sufletele cu sunetul armonios al colindelor. Ioțiana Ofța și Daniela Mutilă și-au revendicat locul I, locul al II-lea fiind obținut de  Lia-Sofia Țira.

Cu emoție și sfială în suflet, artiștii, în sceneta ,,Nașterea lui Iisus Hristos”, au reînviat momentele de cumpănă ale omenirii. Privirile inocente, glasurile pătrunse de patimă au reușit să ne captiveze, publicul simțind și receptând,   doar pentru ,,o clipă parcă”,  numai realitatea scenei.LICEENI1

Concursul ,,Câștigi în 60 de secunde” a antrenat profesorii și elevii deopotrivă, prin probele ce necesitau inteligență, rapiditate, dexteritate, abilitate și foarte multă stăpânire de sine.Ca orice competiție, s-a finalizat cu un număr de câștigători, ocupantul locului întâi, Alexandru Albu, fiind secondat de Cristi Băciță, și pe poziția a treia de Andrenis Negru. Spectacolul a avut un scop caritabil, generozitatea elevilor, a profesorilor, a oamenilor de bine va umple de bucurie sufletele preșcolarilor de la grădinița din Bozovici.

De buna desfășurare și organizare a spectacolului s-au ocupat președintele Consiliului elevilor, Andrei Stroca și doamna Consilier de proiecte și programe educative, Floarea-Ana Țunea, sprijiniți de echipa de voluntari a Liceului Teoretic ,,Eftimie Murgu” și susținuți de domana director,  Loredana Stanciu.

 

Comments (3)

  1. Felicitari pentru organizare.
    Este de apreciat tot ce ati facut.
    Sarbatori fericite!!!!

  2. Este absolut impresionant si exemplar cum Renasterea Almajeana creste zi dupa zi,in chip exponential.Cei care fac posibil acest progres si aceasta afrimare a unei tari romanesti merita lauda si recunonoastere eroica.Personal nu am indoiala ca ceeace fac ei va fi,in scurta vreme,exemplu pentru identitatea continentului european de maine.Ca in acest context Silviu Velcota si web-ul reperealmajene au un rol cu totul special nici macar nu mai are lipsa de mentionare.Silviu Velcota ocupa un loc special si exemplar.

  3. Felicitari pentru initiativa!

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.