Clisura Dunării

Arhivat in: TURISM |

Clisura DunariiDesi nu face parte din tinutul Tarii Almajului, Clisura Dunarii este minunea de langa noi. Dincolo de Muntii Almajului,  de la Moldova Noua la Orsova, privelistea e de poveste.

Dimensiunea  fantasticului este data de statuia cu chipul lui Decebal, sculptata in stanca, avand o inaltime de 40 m si o latime de 25 m, ceea ce o face cea mai mare din Europa. In imediata apropiere a statuii se afla manastirea Mraconia, construita pe malul Dunarii, intre apele fluviului si stancile abrupte ale muntelui.

Alte obiective importante sunt Tabula Traiana, o placa memoriala sapata pe malul sarbesc, la iesirea Dunarii din Cazanele Mici care comemoreaza drumul construit de romani pentru cucerirea Daciei, pestera Ponicova care poate fi accesata atat de pe uscat cat si cu barca de pe Dunare, Cazanele Dunarii, stanca Babacaia din apropierea localitatii Coronini si multe altele.

Cuvintele sau imaginile nu pot cuprinde linistea din visul lin al Dunarii, iar daca ajungeti aici, merita sa zaboviti cateva zile,  recomandata  fiind si o plimbare pe Dunare.

Din Valea Almajului, se poate ajunge in Clisura Dunarii, pe traseul Barz-Ravensca-Liubcova (32km), indicat fiind ca acest traseu sa fie parcurs cu o masina de teren.

De asemenea,  pornind din Bozovici, continuand prin Oravita-Moldova Noua-Orsova, cu revenire la Bozovici  sau in sens invers, se poate inchide o bulca in care apare si  Statiunea Baile Herculane, pe langa multe alte peisaje remarcabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.