STIRIULTIMELE ARTICOLE

Centenara Teodora Marcea a fost sărbătorită

DSC_0040Fara medicamente, dar cu un paharel de tuica, in fiecare dimineata, inainte de o noua zi de munca. Aceasta este reteta longevitatii unei femei din comuna caraseana Eftimie Murgu care a ajuns la venerabila varsta de 100 de ani. Teodora Marcea a fost sarbatorita de familie si autoritati, care au tinut sa o premieze pentru ca este cel mai varstnic locuitor al comunei.DSC_0036

Mama Ruţa de la Rudăria, asa cum o stie toata lumea pe Teodora Marcea, nici nu mai stie cand a mers ultima data la medic. A fost in urma cu mai bine de jumatate de secol si, de atunci, nici ca s-a imbolnavit. Acum, la 100 de ani, a lasat-o auzul si vederea dar, in rest, se simte excelent.

DSC_0043Viata nu a fost usoara pentru Mama Ruţa, dar le-a depasit pe toate si, acum, isi traieste linsitita batranetile, alaturi de nepoti.

Centenarul bunicutei a fost sarbatorit asa cum se cuvine, cu tort, flori, diploma si un cadou in bani din partea autoritatilor locale.

Teodora Marcea este singurul locuitor din Eftimie Murgu care a ajuns la varsta de 100 de ani.

Text : Diana Telescu

Foto : Vasile Neamțu

 

Comments (1)

  1. Maica Ruta ! Mi-o amintesc, ma bucur sa vad langa ea persoane dragi ! La multi ani din partea mea , o rudareanca plecata de mult dar cu sufletul acolo!

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.