STIRIULTIMELE ARTICOLE

Alegeri locale in Valea Almajului

Primarii aleși la alegerile din data de 5 iunie 2016 :

Bozovici : Stoicu Adrian Sergiu (PSD) – reales

Dalboșeț : Băcilă Sorin (PSD) – reales

Lăpușnicu Mare : Lala Ion (PSD) – reales

Bania : Bălan Silvestru (PNL) – reales

Prigor : Moț Antonică (M10) – nou ales

Șopotu Nou : Baba Păun (PSD) – reales

Eftimie Murgu : Vlădia Mihai (PSD) – nou ales

Lapușnicel : Canea Iliuță (PMP) – nou ales

 

 

Comments (8)

 1. Toti cei alesi merita felicitari si doririle tuturor celor care iubesc Almajul de a avea succes in activitatea lor.
  Ca fiu al satului Borlovenii Vechi m-am bucurat cu lacrimi in ochi de victoria Dr. Anton Mot.
  Aceasta alegere pune capat unei dureroase si triste perioade din viata satelor ce alcatuiesc comuna Prigor.Cu voia lui Dumnezeu acea epoca a trecut.
  As considera ca o cinste si privilegiu special sa pot ajuta pe noul Primar,Dr. Anton Mot.
  Almajul,ca loc special in spatiul romanesc,merita sa aiba conducatori pe masura frumusetii sale.
  Cu Dumnezeu inainte!

 2. Voi comenta,dupa publicarea partidelor din care fac parte primarii.

 3. Anunțându-se si apartenența politica a primarilor conform solicitărilor,încerc sa comentez:
  -prin „Repere ALMAJENE”avem ocazia de a comenta diferite articole etc.Constat ca participarea este foarte slaba
  in cazul unor articole chiar nula.Aceasta atitudine nu poate rezolva problemele din Tara Almăjului.
  -referitor la primarii votați si aleși,felicit pe medicul veterinar Moț pentru succesul avut la Primăria Prigor.Felicitarea
  este mai justificata prin faptul ca DUL Moț a participat ca independent si nu susținut de vreaun partid(cred ca popi-
  latina respectiv alegătorii din Com.Prigor S-au saturat sa aleagă partidele apreciind individul-felicitări si votanților)
  -despre restul comunelor,constat ca au Transformat Tarea Almăjului ln culoare rosie(excepție Cmuna Bania si chiar
  Lapusnicel)
  Cu bine si spre mai bine,

 4. Rezultatul alegerilor din Almaj confirma adevarul ca Tara Almajului este o entitate cu experienta sociala milenara.In cuvinte mai simple ca ‘Almajenii” sunt oameni care stiu sa deosebeasca graul de pleava si binele de rau.
  In Almaj,in 2016,nu anume partide au castigat,au castigat alegerile OAMENI pretuiti de comunitate.
  Nicaieri nu a fost acest lucru mai evident ca in satele care alcatuiesc comuna Prigor.
  Dr. Anton Mot a fost ales aproape miraculos( si personal sunt convins ca mai ales rugaciunile celor care iubesc acele locuri au facut cu putinta alegerea sa).Dr. Mot a biruit un mare necaz si pericol, a biruit lucrarea unui personaj nevrednic care pentru prea multa vreme a chinuit comuna.
  Dar dincolo de toate Tara Almajului se impune din nou ca model pentru spatiul romanesc.
  Tara Almajului a demonstrat ca spatiul romanesc nu are lipsa de programe politice si de „partide”(care prea des se alcatuiesc din nenorocirea tarii);spatiul romanesc are nevoie de Oameni.Tara Almajului i-a ales!

 5. Da, asa e. Sa inteleg ca un escroc ca Lala face parte din „grau”?M-am linitit acum. In unele comune s-a demonstrat inca o data ca foarte multi oameni sunt complet analfabeti din punct de vedere politic, ignoranti si fara putinta de judecata asezata si pertinenta. Se merge inca mult pe cumetrie, toleranta bolnavicioasa a coruptiei care a manjit serios si frumoasa noastra Vale.
  D-le Nemoianu, la ce bun atatea idealizari si hiperbolizari?

 6. Exista in momentul de fata o trista „moda” a autofagelarii.In alte cuvinte a aflarii eminamente a „defectelor” Romanilor si spatiului romanesc.Personal nu sunt de acord cu aceasta moda,mai mult, o aflu de prost gust.
  Cu aceasta introducere sa revenim „la oile noastre”.
  Am afirmat ca rezultatul alegerilor din Almaj 2016 a reprezentat optiunea Almajenilor pentru Oameni.
  In acest context trebuie sa intelegem ca toti Oamenii,toti si fiecare,sunt alcatuiti din calitati si din defecte.Esential este ca defectele sa fie cat mai putine si,macar,mai putine decat calitatile.
  In cazul comunei careia ii apartin ,Prigor(satul Borlovenii Vechi).Alegerea Dr. Antonica Mot reprezinta o biruinta superlativa.Dr. Mot inlocuieste un om care s-a dovedit nevrednic ca Primar.Deci oamenii locului au ales bine.
  Nu stiu toate detaliile despre Dl Lala dar stiu ca el a fost si este esential in ridicarea Manastirii Almaj.O lucrare si un asezamant de enorma importanta:spirituala si culturala.Prin acest sprijin Dl.Lala se dovedeste a fi un om vrednic.Si inca ceva.
  Alesii din toata lumea si repet:DIN TOATA lumea,servesc interesele comunitatii dar si interesele lor,nu fac munca voluntara.Secretul este ca intre aceste interese sa nu fie conflict,ele sa se complementeze si armonizeze.
  Iar in privinta ultimei intrebari;”la ce buna atata idealizare si hiperbolizare”,raspunsul este simplu: deoarece din tot sufletul,din toata inima iubesc Almajul.Iar aceasta ne duce la un adevar fundamental”Frumusetea este in tot locul dar ea se dezvaluie doar dragostei”.

 7. Felicitări Dle Ionuț-de la fata locului,din mijlocul votanților,prezentați in mod real situația dn Valea Almăjului.
  Va doresc succes pe mai departe in combaterea corupției.

 8. Ca principiu,o situatie este mai bine perceputa de la o anume departare.Este vorba de PERSPECTIVA si deci capacitatea de a pricepe situatia in totalitatea si complexitatea ei.Prezenta la fata locului si directa implicare in curse electorale locale fac din parerea ‘la fata locului” o stare subiectiva,o parere foarte pesonala si „pro domo”(in interesul propriu.)La asta se adauga si imprejurarea ca cei care pierd alegeri adesea nu o fac in chip elegant,din contra sunt acrii si gata sa dea vina pe oricine mai putin pe ei.
  Repet convingerea ca in Almaj au fost alesi oameni in care locuitorii Almajului au incredere.(Acest lucru a fost dovedit stralucit in comuna Prigor unde Primarul ales,Dr.Antonica Mot,inlocuieste pe un om nevrednic si rau.)La fel de raspicat imi exprim convingerea ca locuitorii Almajului stiu ce fac si fac ceeace trebuie.Acelasi lucru il cred despre Romani in totalitate.(Si acest lucru este dovedit de progresele gigantice facute de Romania in ultimii 25 de ani.O noua realitate a fost creata,dintr-o situatie de dezastru.Si aceasta realitate este incomparabil mai buna decat cea existenta inainte de 1989.)Iar la asta se adauga adevarul universal ca „oamenii au conducatorii pe care ii merita”.

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.