SPORTULTIMELE ARTICOLE

ACS Nera Bozovici – Rapid Buchin 3-2

DSCF4531Trei victorii consecutive, dupa dusul rece din meciul cu Mehadia, au adus echipa din Bozovici pe podiumul clasamentului. Mai intai a fost victoria din deplasare, la Resita, cu Muncitorul, scor 4-3(Marius Calin, Bita, Andrici, Stanciu). A urmat victoria de pe teren propriu, in meciul cu Otelu Rosu, scor 1-0(Bolvanescu), iar astazi spectaculasa victorie din meciul restant cu Rapid Buchin.

Oaspetii, o echipa nou promovata, au venit la Bozovici hotarate sa castige, conform declaratiilor facute in saptamanalul Fotbal Vest. Ambitii mari pentru o echipa nou venita in aceasta liga, dar merita felicitat faptul ca si-au propus victoria, crezand pana la final in sansa lor. Cei din Buchin au venit la acest meci cu echipament identic cu al gazdelor. Pana la urma, cei de la ACS Nera Bozovici au imbracat echipamentul de culoare rosie, oaspetii ramanand in echipamentul albastru.

Prima faza importanta a jocului a consemnat o indecizie a centralul Dragos Timofticiuc, acesta neacordand lovitura de la 11 metri pentru Nera, la un fault evident al portarului advers asupra atacantului Bita Florin. Aceasta faza avea sa fie insa avertismentul gazdelor ca golul nu este departe, dominarea clara a gazddelor fiind concretizata prin deschiderea scorului de catre Stanciu Nicolae. Nu numai ca a fost un gol important, dar felul in care a fost marcat a scos in evidenta rafinamentul executiilor lui Stanciu, sut din actiune, de la 20 de metri, din lateral stanga in directia de atac, exact in vinclul portii adverse. Era minutul 25 si ACS Nera Bozovici era in grafic, conducea cu 1-0. N-au trecut decat 5 minute si oaspetii au restabilit egalitatea, cu largul concurs al fundasilor de la Nera, nesincronizarea dintre Voin si Chiurtu oferind posibilitatea lui Vlad Gheorghe sa scape singur spre poarta si sa inscrie. Pe fondul dominarii echipei gazda, oaspetii au ripostat cu mingi lungi, trimise la intamplare, simtind problemele din defensiva gazdelor, situatie speculata si in minutul 38, cand acelasi Vlad Gheorghe scapa singur si inscrie golul doi pentru echipa sa. Era 1-2 si un moment greu pentru Nera, dupa doua goluri venite in urma unor mingi lansate pe contraatac si in urma greselilor din apararea almajana. Dar Nicusor Stanciu nu a acceptat ca oaspetii sa intre cu avantaj la pauza, egaland in ultimul minut al primei reprize, in urma unei centrari din lovitura libera, executata de Marius Calin.

La pauza, Voin este inlocuit cu Mitocariu, iar Cirpan cu Ursu. In minutul  50 se acorda lovitura libera pentru Nera, 25 de metri de poarta, usor lateral dreapta. Executie de exceptie a lui Lazar Borozan, bara gol si 3-2 pentru Nera. In echipa gazda este inlocuit si Bita Florin cu Cristi Dragila, sarjele ofensive ale acestuia aducand un plus in atacul gazdelor,acestia controland jocul, oaspetii ripostand sporadic, cele mai periculoase faze ale lor fiind obtinute in urma  loviturilor de la coltul terenului. Pentru Nera au ratat ocazii foarte mari de gol Nicu Stanciu si Marius Calin, in ambele situatii portarul din Buchin salvandu-si echipa din situatii de singur cu portarul. In loc de 4-2 sau 5-2 ar fi putu fi 3-3 daca portarul Marin nu ar fi intervenit,  cu un reflex salvator, la reluarea din careu a oaspetilor in urma unui corner.

ACS NERA BOZOVICI :

Marin-Chiurtu, Andrici, Voin(Mitocariu), Zsollei-Cirpan(Ursu), Borozan, Stanciu, Tira(Simion Ilie)- Marius Calin(cpt.), Bita(Dragila)

Pe banca : Farago, Calin Simion, Draghici

Antrenor : Enasescu Adrian

no images were found

Comments (2)

 1. S-au intrerupt comentariile,sau s-a sfarsit campionatul turul?rog prezentati si clasamentul turului.
  Rog sa se ceschida si omrublica a cititorilor prin care sa putem a va prezenta din istoria echipei Nera si a unor fosti
  jucatori din Valea Alajului.
  Cu stima Mateiu Lucian pensionar fostbjcator al echipei Nera ca re a promovat in anul 1965 in campionatul Regiunii
  Banat.(emil almajanul 40@yahoo.com)

  • S-a încheiat turul campionatului, ultimele meciuri au fost: Bozovici-Anina 1-0, Bozovici-Glimboca 4-1 şi Herculane-Bozovici 0-0(am scăpat victoria prin ratarea unui 11 m). Clasament şi rezultate aici : http://www.frf-ajf.ro/caras-severin
   Scrieti un material despre istoricul real al echipei, la rubrica contact, voi actualiza articolul respectiv. Numai bine !

Comment here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.